Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FNV geeft verzet tegen verhoging AOW-leeftijd op

  •  
18-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
fnv_staakt_verzet_300_01.jpg
Geen acties, geen stakingen meer ... Wel verzet tegen wijze van invoeren
Vakbond FNV staakt het verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Voorzitter Agnes Jongerius kondigt in een interview met Nederlands Dagblad het einde van de acties aan.
De FNV blijft het oneens met de maatregel die het kabinet wil invoeren of althans delen daarvan. Jongerius in het ND
We leven in een democratie. Als een meerderheid van het parlement kiest voor een verhoging van de AOW-leeftijd, heb je je daar bij neer te leggen. Maar we gaan niet akkoord met de wijze waarop het kabinet de maatregel wil doorvoeren”
Het staken van het verzet komt volkomen onverwacht: “Een week geleden riepen verschillende bonden die zijn aangesloten bij de FNV de vakcentrale nog op tot hardere actie om te redden wat er te redden valt”.
Donderdag werd er actie gevoerd door de bouwbond.
Een van de belangrijkste punten waar het FNV zich tegen blijft verzetten is de vorm van de strafkorting voor mensen die wel eerder willen stoppen met werken. Wat Jongerius betreft zou die inkomensafhankelijk moeten zijn en voor de laagste inkomens op nul moeten uitkomen. Het tweede strijdpunt betreft de pensioenen. Zij vindt dat een zaak van werkgevers en werknemers en vindt dat het kabinet zich er niet mee moet bemoeien.
RTEmagicC_fnv-staakt-samen-850px.jpg
cc-foto: Petervisser4u  De FNV voerde in november actie op de Coolsingel in Rotterdam

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.