31

FNV geeft verzet tegen verhoging AOW-leeftijd op

Geen acties, geen stakingen meer ... Wel verzet tegen wijze van invoeren

Vakbond FNV staakt het verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Voorzitter Agnes Jongerius kondigt in een interview met Nederlands Dagblad het einde van de acties aan.

De FNV blijft het oneens met de maatregel die het kabinet wil invoeren of althans delen daarvan. Jongerius in het ND

We leven in een democratie. Als een meerderheid van het parlement kiest voor een verhoging van de AOW-leeftijd, heb je je daar bij neer te leggen. Maar we gaan niet akkoord met de wijze waarop het kabinet de maatregel wil doorvoeren”

Het staken van het verzet komt volkomen onverwacht: “Een week geleden riepen verschillende bonden die zijn aangesloten bij de FNV de vakcentrale nog op tot hardere actie om te redden wat er te redden valt”.

Donderdag werd er actie gevoerd door de bouwbond.

Een van de belangrijkste punten waar het FNV zich tegen blijft verzetten is de vorm van de strafkorting voor mensen die wel eerder willen stoppen met werken. Wat Jongerius betreft zou die inkomensafhankelijk moeten zijn en voor de laagste inkomens op nul moeten uitkomen. Het tweede strijdpunt betreft de pensioenen. Zij vindt dat een zaak van werkgevers en werknemers en vindt dat het kabinet zich er niet mee moet bemoeien.

cc-foto: Petervisser4u De FNV voerde in november actie op de Coolsingel in Rotterdam

Geef een reactie

Laatste reacties (31)