Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FNV geschokt door geniepige bezuinigingen

  •  
19-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hinden_300.jpg
Nieuw kabinet bezuinigt op de uitkeringen voor jonggehandicapten en mensen in de bijstand Vakbondsvoorzitter Agnes Jongerius: Geniepig, een ander woord heb ik er niet voor
FNV-voorzitter Agnes Jongerius is ‘geschokt’ door de manier waarop het nieuwe kabinet bezuinigt op de uitkeringen voor jonggehandicapten en mensen in de bijstand. Dat schrijft Jongerius in een brief aan de Tweede Kamer. “Dat is gewoon geniepig, een ander woord heb ik er niet voor.” Dat meldt Trouw dinsdag.
Trouw meldt dat Jongerius in haar brief aan de Kamer concludeert dat het regeerakkoord “grotere tegenstellingen tussen arm en rijk, tussen ziek en gezond, tussen markt en overheid en tussen allochtoon en autochtoon” creëert.
Vooral de hervorming van de bijstand en de uitkering voor jonggehandicapten en mensen die in een sociale werkplaats werken raakt Jongerius. Het nieuwe kabinet wil die uitkeringen samenvoegen tot één regeling, met als uitgangspunt dat deze groepen naar vermogen gaan werken. “Mensen mogen niet afhankelijk worden gemaakt van een uitkering”, staat in het regeerakkoord.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.