296

FNV in actie tegen beroepsverbod voor vrouwen met hoofddoek

Update: 17:08 Leefbaar Rotterdam wijst verbod af … Voorzitter ambtenarenbond Abvakabo FNV: Wat ambtenaren geloven doet er niet toe, zolang ze hun werk goed doen... Voorstel PVV in strijd met grondwet... Als gemeenteraad instemt, volgt stap naar rechter

Abvakabo FNV, de grootste vakbond in de publieke sector keert zich keihard tegen de uitspraak van Geert Wilders over een verbod op het dragen van een hoofddoek. De PVV wil dit verbieden voor vrouwen die werkzaam zijn bij een gemeentelijke instelling en bij alle organisaties die gemeentelijke subsidie ontvangen.

Edith Snoey, voorzitter Abvakabo FNV vindt het PVV-voorstel ronduit belachelijk:

”Hier lossen we geen problemen mee op. Wat heeft dit verbod te maken met
de problemen in de zorg, het onderwijs en de financiële crisis? De vrijheid
van meningsuiting, waar Geert Wilders de mond van vol heeft, zegt juist dat
mensen de vrijheid hebben om zich ook religieus te uiten.”

Volgens Snoey is het van ondergeschikt belang wat ambtenaren geloven,
zolang zij hun werk maar goed uitvoeren.

”Maar wanneer een meerderheid, in één van de gemeenteraden waar PVV verkiesbaar is, instemt met dit voorstel, dan zullen wij procederen op nationaal of internationaal niveau. Dit voorstel is in strijd met de grondwet en zet daarom kwaad bloed bij hardwerkende, eerlijke ambtenaren mét en zonder hoofddoek.”

Update 17:08 Leefbaar Rotterdam, de partij waarvoor Geert Wilders een stemadvies heeft gegeven, wijst het verbod af. De Leefbaren zijn wel voor een verbod als het gaat om ambtenaren zegt lijstrekker Pastors in De Pers maar “wat mensen in gesubsidieerde instellingen aantrekken, mogen ze zelf weten.”

Op de foto: Fatima Elatik, PvdA-wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg 

Geef een reactie

Laatste reacties (296)