Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FNV Jong: 30.000 meer jongeren werkloos in 2012

  •  
25-01-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Studenten_groot_300.jpg
UPDATE: Jeugdwerkloosheid dit jaar twee keer zo hoog als het gemiddelde werkloosheidscijfer ... Kabinet stemt tegen volwaardig debat met Rutte over toenemende werkloosheid
FNV Jong waarschuwt voor het hoog oplopende jeugdwerkloosheidscijfer. De komende maanden komen er naar verluidt zo’n 30.000 jongeren werklozen bij. Op dit moment zijn in Nederland 100.000 jongeren tot 25 jaar werkloos. De geldpot voor een actie tegen jeugdwerkloosheid is inmiddels leeg.
In een brief aan de Tweede Kamer waarschuwt FNV Jong dat in 2012 de jeugdwerkloosheid op ruim 10 procent komt te liggen. Dat is twee maal zo hoog als het gemiddelde werkloosheidscijfer. Onder allochtone jongeren zal het werkloosheidscijfer zelfs tegen de 25 procent lopen.
Het actieplan van het vorige kabinet tegen jeugdwerkloosheid is inmiddels ten einde gekomen. De geldpot is leeg, terwijl het economisch slecht gaat en jongeren extra gekort worden, bijvoorbeeld door bezuinigingen op de studiefinanciering. Die maatregel dwingt jongeren sneller de arbeidsmarkt op te gaan, waarmee de concurrentie toeneemt. “Dit maakt de groep werkzoekende jongeren alleen maar groter, aldus FNV Jong.
FNV Jong pleit in haar brief voor een ‘stevige revitalisering’ van het oude actieplan tegen jeugdwerkloosheid. Ze vinden dat gemeenten voortaan beter moeten verantwoorden hoe zij omgaan met het geld dat bedoeld is om jeugdwerkloosheid aan te pakken.
Update 14.00 uur:
ChristenUnie-leider Arie Slob wil met Rutte in debat over de toenemende jeugdwerkloosheid. VVD, CDA en PVV wisten dit volwaardige debat met de premier echter tegen te houden met een stemming. Dit tot grote ergernis van Slob:
Schokkend. Geen steun van CDA, VVD en PVV voor volwaardig debat over werkloosheid met MP. Viel wel mee met de werkloosheid, vond de VVD”, twitterde hij.
cc-foto: Mgas
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.