25

FNV: Minima redden met meevallers

Volgens het CPB loopt het begrotingstekort sneller terug dan verwacht, vrijgekomen geld moet volgens FNV besteed worden aan minima

FNV-voorzitter Agnes Jongerius wil dat de overheid financiële meevallers gaat inzetten om de koopkracht van minima te verbeteren. Volgens het CPB loopt het begrotingstekort sneller terug dan gedacht, wat betekent dat er een aantal financiële meevallers aan komen. Dat geld zou gebruikt moeten worden om geplande bezuinigingen niet door te voeren.

Jongerius wil nu dat het geld gebruikt wordt om voorgenomen bezuinigingen op onder andere de bijstand en de jongerenregeling WIJ te schrapppen. Jongerius noemt de twee slechts als voorbeeld, omdat deze volgens haar juist de mensen met de laagste inkomens hard treft.

De FNV ziet naast een humane ook nog een economische reden om de sociaal zwakkeren te ontzien van bezuinigingen. Volgens de vakbondcentrale zijn de voorgestelde bezuinigingen als het verlagen van de huur- en zorgtoeslag ‘een bedreiging voor het prille herstel van de economie’.

Nu.nl: ‘Meevallers inzetten voor koopkracht zwakkeren’

cc-foto: FNV

Geef een reactie

Laatste reacties (25)