Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FNV naar rechter als ambtenarensalaris wordt bevroren

  •  
14-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
collega_s_150.jpeg
PVC dendert over internationale verdragen heen met bevriezen van ambtenarensalaris
Het nieuwe kabinet wil de ambtenarensalarissen bevriezen. Wanneer daarover geen overeenstemming met de bonden wordt bereikt, zal de nullijn wordt afgedwongen met een wetswijziging. Zo is te lezen in het regeerakkoord. Jan Willem Dieten, bestuurder van Abvakabo FNV vindt dat ongelofelijk en dreigt dat de vakbonden naar de rechter stappen als het kabinet de plannen doorzet.
De vakbonden eisen 2 procent loonsverhoging, terwijl het kabinet naar nul wil.
De onderhandelingen worden meestal in opdracht van de minister gedaan door de directeur generaal, de heer Uilenberg. Als na een uur praten blijkt dat hij geen mandaat heeft om echt te onderhandelen over 2 procent, dan zijn we snel klaar. Dan mag hij minister Donner (binnenkort Binnenlandse Zaken) erbij halen”, zegt Dieten op de website van Binnenlands Bestuur , een blad voor ambtenaren en bestuurders.
Volgens Dieten heeft het nieuwe kabinet blijkbaar ‘schijt’ aan het internationale verdrag waarin het recht en de vrijheid van onderhandelen is vastgelegd. Dat met een wetswijziging de bevriezing van de ambtenarensalaris mag worden afgedwongen, gaat volgens Dieten in tegen het internationale verdrag dat Nederland heeft ondertekend. De zin die in het regeerakkoord is opgenomen “staat er op een knullige manier en kan helemaal niet”, meent Dieten

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.