Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Foie gras schranzen zonder schuldgevoel

  •  
28-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
gans.jpg
Video: 'A time for Foie' laat zien dat ook blije ganzen vet worden
Diervriendelijk geproduceerde foie gras, zou het dan toch bestaan? De Spanjaard Eduardo Sousa denkt van wel, daarom laat hij zijn ganzen lekker vrij rondscharrelen en is er geen sprake van dwangvoeding. De ganzen hebben een natuurlijke neiging om zich (en hun veelbegeerde levers) een speklaagje te eten – wanneer precies is afhankelijk van het weer – en eten zelf hun buikjes rond aan de voederrestjes van de blije biggen waarmee ze hun leefomgeving delen. Als hun buikjes zo dik worden dat ze op de grond gaan hangen, zijn ze rijp voor de slacht.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.