Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Foodwatch in actie tegen omstreden E-nummers

  •  
15-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
frisdrank300.jpg
Kleurstoffen kunnen de activiteit en oplettendheid van kinderen nadeling beïnvloeden … Producenten blijven E-nummers desondanks gebruiken
Consumentenorganisatie Foodwatch is een e-mail actie gestart om supermarkten Albert Heijn en Jumbo ertoe te dwingen tientallen producten uit de schappen te weren. Het gaat om producten waar omstreden E-nummers inzitten, die de activiteit en oplettendheid van kinderen nadeling kunnen beïnvloeden.
Het gaat om de E-nummers die als bijnaam de ‘Southampton Six’ hebben, omdat de wetenschappers van de Universiteit van Southampton erachter kwamen dat de vijf azo-kleurstoffen E102, E110, E122 en E129 en de andere kleurstof E104 hyperactiviteit kunnen veroorzaken.
Het is vijf jaar later tijd dat supermarkten hun verantwoordelijkheid nemen. Albert Heijn en Jumbo moeten geen risico’s willen nemen met de gezondheid van kinderen, enkel om een fel kleurtje aan snoep of frisdrank te geven.
cc-foto: Choue_

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.