Laatste update 23:37
34

Formatiedag 125: “op weg naar de knip”

Het was opnieuw een lange dag voor de onderhandelaars in het Johan de Witthuis in Den Haag. Rond half tien dinsdagavond kwamen de onderhandelaars naar buiten.

De onderhandelingen over een nieuw kabinet zijn op weg naar een “knip”, waarna het overleg weer wordt opgepakt, zei CDA-onderhandelaar Buma. Tegen de NOS zei hij dat hij hoopte dat woensdag de laatste onderhandeldag is voor de vakantie. “Langzamerhand vragen onze gezinnen ons; gaan we ook nog een pauze houden? Dat is ook wel nodig, moet ik eerlijk zeggen”, aldus Buma.

Buma wilde geen tussenstand opmaken. Volgens hem zijn een aantal onderwerpen besproken en kunnen na de ”knip’” de volgende thema’s aan bod komen. “We moeten morgen nog een dag heel hard werken en dan zien we wat daarna komt”, zei D66-leider Alexander Pechtold. Hij wilde niet aangeven of de formatie bijvoorbeeld al op de helft is.

Ook VVD-onderhandelaar Mark Rutte wilde niets kwijt over de stand van zaken. Hij verwees naar de leider van de formatie, informateur Gerrit Zalm, die naar verluidt woensdag een persconferentie gaat houden. “We gaan morgen kijken wat de heer Zalm gaat zeggen. Dat is altijd in grote wijsheid.”

Anders dan de afgelopen twee dagen gaan VVD, CDA, D66 en ChristenUnie woensdag niet de hele dag overleggen, maar van 12.00 tot ongeveer 18.00 uur.

Bron: ANP, NOS

Geef een reactie

Laatste reacties (34)