Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fors aantal Nederlandse militairen naar Mali

  •  
19-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mali_300_03.jpg
Islamitische extremisten keren terug, terroriseren bevolking
Het kabinet overweegt een grote militaire bijdrage te leveren aan de VN-vredesmissie in Mali. Gedacht wordt aan het sturen van 300 tot 400 mensen, meldt de NOS.
Dat het kabinet van plan is een missie naar Mali te sturen was al bekend, maar de details waren tot nu toe onduidelijk. Eerder dit jaar was er een verkenningsmissie van Buitenlandse Zaken en Defensie in het land om te bekijken wat de VN-missie nodig heeft. (…) De missie staat onder leiding van oud-minister Koenders. De VN-Veiligheidsraad beloofde in juli dat MINUSMA 12.600 blauwhelmen zou krijgen. Op dit moment moet Koenders het doen met 5200 mensen.
Officieel is er nog geen besluit bekend gemaakt.
De islamitisch extremisten zijn er vorig jaar in geslaagd een groot deel van Mali te veroveren nadat er in het land een machtsvacuüm was ontstaan. Dat baarde de Europese Unie, met name Frankrijk, zorgen omdat Mali relatief dichtbij ligt en een springplank zou kunnen worden voor terroristische activiteiten. Frankrijk greep daarop militair in.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.