58

Fors hogere boetes bij overtreden rookverbod

Minister van Volksgezondheid kondigt nieuwe maatregelen aan

Tijdens een debat in de Tweede Kamer heeft Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, aangekondigd de boetes op het overtreden van het rookverbod in de horeca flink te gaan verhogen. Ook staat ze welwillend tegenover een ‘kliklijn’ waar cafébezoekers melding kunnen maken van horecagelegenheden die het rookverbod overtreden.

Volgens de minister zijn de boetes die op het overtreden van het rookverbod staan te laag. ‘Driehonderd euro is voor een grote zaak een heel bescheiden bedrag’, aldus de minister. De boetes die de Voedsel- en Warenautoriteit kan opleggen liggen tussen de 300 en de 2400 euro. De minister vindt dat deze niet altijd in lijn zijn met de opbrengsten: ‘De opbrengst kan wel eens hoger zijn dan de boete.’

De handhaving van het rookverbod gaat nu middels zo’n tachtig inspecteurs. De minister heeft aangekondigd dat er niet meer controleurs bijkomen. Wel omarmt ze het idee van CDA-Kamerlid Sabine Uitslag om een kliklijn op te zetten. Burgers kunnen hier dan melding maken van horeca waar gerookt wordt.

Trouw: Hogere boetes voor overtreden rookverbod

cc-foto: Benjamin Großmann Geese

Geef een reactie

Laatste reacties (58)