Laatste update 17:12
11

Fortnite-manie neemt bizarre vormen aan onder gamers

Game-ontwikkelaar Epic Games heeft een prijzenpot van 85 miljoen euro beschikbaar voor de beste spelers van het spel Fortnite: Battle Royale. De enorme pot met geld zal worden verdeeld over verschillende zogenaamde e-sporttoernooien. Fortnite is één van de populairste games ter wereld, mede omdat het gratis is en laagdrempelig. In februari speelden liefst 3,4 miljoen spelers wereldwijd tegelijkertijd – een record.

Zolderkamer
Dat gamen de zolderkamer al een tijdje ontgroeid is, mag geen nieuws heten. In vergelijking met andere spellen of sporten, kan het een bijzonder lucratieve bezigheid zijn. Lionel Messi, de beste voetballer van de wereld, verdient jaarlijks zo’n 130 miljoen dollar. Gezien de oplopende populariteit van games Het is de eerste keer dat een ontwikkelaar zoveel geld beschikbaar stelt in één seizoen. Voor Dota 2, ook een populair spel, werd 120 miljoen uitgeloofd, maar dan over een periode van zeven jaar.

Epic Games kent een simpele marketingstrategie. Het spel is gratis te downloaden, gamers betalen voor de populaire ‘skins’ van het karakter waarmee gespeeld wordt. Zo kan het uiterlijk worden aangepast. Honderd spelers komen via een parachute in een bepaald gebied terecht en krijgen terwijl de tijd verstrijkt steeds minder ruimte. Hierdoor zijn confrontaties met andere spelers onvermijdelijk, die met verzamelde wapens en objecten kunnen worden verslagen.

Verslavend
Ook in de Gaming-industrie wordt veelvuldig gestolen, of diplomatieker gezegd: voort geborduurd op eerder succes. Het vorig jaar uitgebrachte PlayersUnknown’s Battleground ging al uit van hetzelfde idee, maar kende veel ‘bugs:’ fouten in het systeem. Epic Games zag de potentie en bouwde het uit tot de populairste game van het moment.

De verslavende werking van het spel leidde in de Verenigde Staten en Engeland al tot oproepen om het spel te bannen uit scholen. Schoolbestuurders in Engeland vroegen ouders het spel thuis te weren; het zou teveel afleiding zijn voor de schoolprestaties.

Het is onder gamers erg populair een spel te spelen en dat op YouTube te posten. Hieronder staat een voorbeeld:

Geef een reactie

Laatste reacties (11)