38

&… Fortuyn mocht niet bij de Communisten

Daders zeggen vaker 'sorry' voor geweld ... Indonesië opent jacht op stropers ... Coureurs willen niet naar GP Bahrein ... Rolling Stones weer studio in 

Meer nieuws van vandaag


Pim Fortuyn mocht geen lid worden van de CPN – Hoewel hij het later heeft ontkend, sympathiseerde Pim Fortuyn als jonge academicus met de Communistische Partij Nederland (CPN). De liefde was niet wederzijds, blijkt uit een brief die is afgedrukt in het eerste deel van de Fortuyn-biografie die morgen verschijnt. (Volkskrant)

Meer daders zoeken contact met slachtoffer – Daders van geweldsdelicten probeerden vorig jaar vaker om in contact te komen met slachtoffers om zo hun excuses aan te bieden. Vergeleken met 2010 kwamen er bij de stichting Slachtoffer in Beeld (SiB) elf procent meer aanmeldingen voor herstelbemiddeling binnen, schrijft Trouw dinsdag. (NU.nl)

Indonesië opent jacht op stropers – De illegale handel in bedreigde diersoorten tiert welig in Indonesië. Een orang-oetan levert nu nog 10 duizend dollar op, maar binnenkort ook een hoge gevangenisstraf. Met een aantal wetswijzigingen gaat Indonesië, habitat van veel bedreigde soorten, de strijd tegen stropers aan. (zie video/Time)

Coureurs willen niet naar GP Bahrein – De Grand Prix van Bahrein wordt mogelijk uitgesteld vanwege de politieke onrust in het land. Leden van Formule 1-teams hebben hierom gevraagd, omdat ze het te onveilig vinden. (The Guardian)

Rolling Stones gaan weer de studio in – De Rolling Stones gaan later deze maand de studio in ‘om met wat ideeën te spelen’. Dat heeft gitarist Ronnie Wood maandag laten weten. Hij zei dat de bandleden ‘het gevoel weer willen krijgen’. (Trouw) Foto: Jean Nieves

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)