Laatste update 14:12
50

Forum voor Democratie blundert met joodse traditie

“Voor de Joodse gemeenschap begint vanavond de heiligste dag van het jaar: Jom Kippoer. Forum voor Democratie wenst iedereen die deze traditie in ere houdt een inspirerende dag en een betekenisvol vasten toe!”, twitterde de partij van Baudet dinsdagavond. De tweet maakte echter pijnlijk duidelijk dat de reactionaire partij geen kaas heeft gegeten van Joodse tradities.

Bij de boodschap stond een foto van een Chanoeka-kandelaar met brandende kaarsen. Dat is zoiets als christenen een gezegend Pasen wensen met een Kerstboom of moslims een prettig Suikerfeest met een schaap. De 9-armige standaard is, net als de 7-armige menora, weliswaar een symbool van de joodse religie maar hoort bij een heel ander feest dan Jom Kippoer, de grote Verzoendag die gepaard gaat met vasten. Niet gehinderd door enige kennis van zaken namen Baudet-aanhangers het beeld over.

Op Twitter wordt opgemerkt dat FvD net als andere uiterst rechtse figuren graag dwepen met Joodse tradities. Dat uiterlijk vertoon dient om de antisemitische politiek, zoals bijvoorbeeld de campagnes tegen de joodse filantroop George Soros, te verdoezelen. Of de uitspraken van FvD-senator Annabel Nanninga:

Correctie: een Chanoeka-kandelaar heeft negen armen, een menora zeven.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)