Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Foutje, bedankt

  •  
02-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Wallstreet300.jpg
Computerfoutje van Knight Capital kost Amerikaanse beurs 440 miljoen dollar.. Bedrijf biedt excuses aan.. Geautomatiseerde beurshandel ter discussie..
Een computerfoutje van Knight Capital Group heeft de Amerikaanse beurs bijna een half miljard dollar gekost. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Handelaren waren woensdag flink afgeleid door de storing, waardoor de handelsvolumes in een aantal aandelen sterk opliepen.
Knight Capital kocht en verkocht in de eerste periode van de handelsdag onbedoeld miljoenen aandelen. De handel in zo’n 140 aandelen, waaronder GE en Alcoa, werd hierdoor beïnvloed en van sommige aandelen werd de handel stilgelegd.
Knight Capital verklaarde donderdagochtend nog dat de problemen waren opgelost en geen van de cliënten zou zijn getroffen. Maar naarmate de middag vorderde werd de schade steeds duidelijker. Het ‘foutje’ kost het handelshuis in minder dan een dagdeel zo’n 440 miljoen dollar. Knight Capital Group heeft zijn excuses aangeboden.
Met deze gebeurtenis is er in Amerika opnieuw een discussie ontstaan over de onvoorziene gevolgen die door de geautomatiseerde beurshandel kunnen ontstaan.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.