Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

François Hollande socialistische uitdager Sarkozy

  •  
16-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Update: Hollande wint de verkiezing van Martine Aubry
Zondag kiezen de Franse socialisten voor het eerst hun presidentskandidaat. Bij een eerdere verkiezingsronde won François Hollande nipt van Martine Aubry. De winnaar wordt de belangrijkste uitdager van de conservatieve Franse president, Nicolas Sarkozy, bij de presidentsverkiezingen in 2012.
Update 21.00
François Hollande heeft de voorverkiezing van de Parti Socialiste gewonnen van Martine Aubrey. Op het moment dat Aubrey haar verlies erkende, was de helft van de stemmen geteld. 56 procent van de stemmen was op dat moment in het voordeel van Hollande. Hij zal in het voorjaar van 2012 de verkiezing tegen de huidige Franse president Nicolas Sarkozy leiden.
De socialisten maken grote kans om voor het eerst in zestien jaar een president te leveren. De kiezers hebben met hun keuze aangetoond verandering te willen. De politicus die in staat is om radicale hervormingen door te voeren, maakt de meeste kans.
Aubry vertaalde dat door Hollande de afgelopen dagen persoonlijk aan te vallen. Hij zou te slap en te rechts zijn. De Haute autorité des primaires, die de eerste voorverkiezingen binnen de Parti Socialiste organiseert, maande haar daarop tot terughoudendheid. ‘Eenheid van de partij’ moet in 2012 de sleutel tot electoraal succes zijn.
Zodra de verkiezingsuitslag binnen is, is dat te lezen op Joop.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.