Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk bindt strijd aan met seksuele intimidatie

  •  
01-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
seksueleintimidatie300.jpg
Wet krijgt bredere definitie ... Celstraf tot drie jaar ... Geldboete tot 45.000 euro
Frankrijk gaat de strijd aan met seksuele intimidatie. In een unanieme stemronde is het Franse parlement akkoord gegaan met een nieuwe wet waarin intimidatie een bredere definitie heeft gekregen. De oude wet werd door het hoogste constitutionele orgaan bestempeld als ‘te vaag’.
Onder de nieuwe definitie van intimidatie valt nu ook morele intimidatie op de werkvloer en transfobie: angst voor transgenderisme en transseksualiteit.
Daders van seksuele intimidatie kunnen nu rekenen op een maximum celstraf van drie jaar en een geldboete die op kan lopen tot 45.000 euro. De nieuwe wet is een reactie op de maatschappelijke druk die ontstaan is nadat veel zaken onder de oude wetgeving werden geseponeerd.
De kwestie van seksuele intimidatie kwam in de schijnwerpers te staan nadat voormalig IMF-voorzitter Dominique Strauss-Kahn vorig jaar werd beschuldigd van seksueel geweld. Hoewel de aanklacht later werd ingetrokken, eisten een aantal vrouwen om aanpassing van de wet. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.