Laatste update 15:38
23

Frankrijk deelt gratis nieuw medicijn tegen homofobie uit

Schermafbeelding 2016-05-17 om 15.26.53Elektroshocks, uitdrijving, lobotomie, opsluiting, afzondering, doodstraf; er is in de geschiedenis veel geprobeerd om homoseksualiteit te ‘genezen’. En hoewel homoseksualiteit op steeds meer plekken ter wereld gelukkig allang niet meer als een ziekte wordt gezien, zijn er nog steeds landen waar homoseksuelen ernstig gediscrimineerd worden. Om daar wat aan te doen, is er in Frankrijk dinsdag een nieuw medicijn gepresenteerd: ‘Homophobiol’. De makers omschrijven het middel als volgt:

Homophobiol is het resultaat van jarenlang onderzoek en ervaring. Er zijn pillen en pleisters, afhankelijk van hoe ernstig de afwijking is. In het geval van een acute aanval van homofobie worden de zuigtabletten aangeraden. Voor de dagelijkse strijd tegen homofobie of latente homofobie (“Ik heb niets tegen homo’s hoor, maar ze….”) zijn er de pleisters.

Ludieke actie
Echt is het medicijn natuurlijk niet, het gaat hier om een ludieke actie. Dinsdag is het namelijk Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie en de Franse bedenkers van het homofobie-medicijn willen er de aandacht mee vestigen op de helaas nog teveel voorkomende ongelijkheid voor homoseksuelen wereldwijd.

Doodstraf
Nog steeds is het in meer dan tachtig landen verboden om relaties met iemand van hetzelfde geslacht te hebben en in tien van deze landen staat er zelfs de doodstraf op. Volgens de organisatie van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie kan veertig procent van de wereldbevolking (2,8 miljard mensen) niet vrij kiezen van wie te houden.

#jezelfie
Ook in Nederland is vandaag veel aandacht voor het onderwerp. Met de hashtag #jezelfie plaatsen Twitteraars een selfie online met de boodschap dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, of je nu homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, hetero of in dubio bent.

Kijk ook op IDAHOT.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (23)