Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk dreigt grens te sluiten

  •  
27-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
228 keer bekeken
  •  
schengen.jpg
Sarkozy: Schengen volgend jaar verlaten als Europa niet harder optreedt tegen illegalen ... Sarkozy vaart rechtse koers op weg naar tweede ronde verkiezingen ... 
Illegale immigratie in Europa moet harder worden bestreden. Als dat niet gebeurt, trekt Frankrijk zich mogelijk terug uit het Schengenverdrag en worden de grencontroles weer ingevoerd. Dat heeft de Franse president Sarkozy gezegd op een verkiezingsbijeenkomst.
Op dit moment zijn er nog 26 landen verenigd in de Schengenzone. Binnen deze landen is een vrij verkeer van personen en goederen mogelijk. Om wijzigingen in het verdrag door te voeren moet een grote meerderheid van de 26 landen akkoord zijn. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken zijn er veel EU-landen die Frankrijk steunen en ook herintroductie van grenscontroles mogelijk willen maken als een land te maken krijgt met een grote toestroom van illegalen.
De rechtse uitspraken van Sarkozy komen niet onverwacht, nu hij in de verkiezingsstrijd achter loopt op rivaal Hollande. Volgens deskundigen kan Sarkozy alleen nog winnen als hij de sympathie wint van de aanhang van het extreemrechtse Front National. De tweede ronde is op 6 mei.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.