Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk en Duitsland kondigen nieuwe lockdowns af

  •  
28-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
FRANCE - HEALTH - VIRUS - POLITICS - MEASURES

© French President Emmanuel Macron is seen on a TV screen in Paris on October 28, 2020, as he delivers an evening televised address to the nation, to announce new measures aimed curbing the spr

De Franse president Emmanuel Macron heeft een tweede lockdown afgekondigd voor het hele land. Fransen mogen hun huis alleen nog verlaten als er een medische reden is of als ze een essentieel beroep hebben. De nieuwe maatregelen gaan op vrijdag in en blijven zeker een maand van kracht.
Er vallen in Frankrijk inmiddels meer dan 500 coronadoden per dag. Dinsdag werden er 33.000 nieuwe besmettingen vastgesteld.
Twee weken geleden voerde Macron al een avondklok in voor Parijs en acht andere steden. Vanaf negen uur ’s avonds mochten bewoners van die plaatsen niet meer zonder geldige reden naar buiten. Wie toch de straat opging, kon een boete van 135 euro krijgen.
Frankrijk is niet het enige Europese land waar de teugels weer flink worden aangetrokken. Zo wordt er in Duitsland vanaf maandag een ‘lockdown light’ van kracht. “We moeten nu in actie komen om een acute nationale gezondheidscrisis te voorkomen”, aldus Angela Merkel.
De maatregelen die de bondskanselier woensdag aankondigde doen sterk denken aan de gedeeltelijke lockdown die op dit moment in Nederland van kracht is. Zo gaan onder meer de restaurants en cafés dicht, en worden onnodige reizen afgeraden. Scholen en kinderdagverblijven blijven open.
In Duitsland verdubbelde het aantal coronapatiënten op de intensive care de afgelopen tien dagen. Volgens het Robert Koch Institut werden de afgelopen dag bijna 15.000 besmettingen vastgesteld. De problemen doen zich met name voor in de grote steden en het westen van Duitsland.
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.