Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Frankrijk en Duitsland te soft bij aanpakken Poetin'

  •  
22-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
cameronmerkel300.jpg
Update: Frankrijk bereid levering van één oorlogsschip te cancelen ... Amerika en Groot-Brittannië vangen bot bij het verleiden van Duitsland en Frankrijk om Rusland meer sancties op te leggen
Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben een heel pakket van nieuwe EU-sancties dat ze Rusland willen opleggen. De vliegramp in Oost-Oekraïne was de druppel en toont wat Groot-Brittannië betreft hoe ver Rusland kan en wil gaan. Maar Duitsland en Frankrijk lijken vooralsnog niets te voelen voor de extra sancties. Dat laten Franse en Duitse diplomaten aan de Britse krant The Independent weten. En zolang beide landen niet meegaan met de plannen van Groot-Brittannië, is het hoogst onwaarschijnlijk dat er iets gaat gebeuren.
De Britse premier David Cameron uitte zijn ongenoegen over andere Europese leiders. Vooral de Franse president François Hollande moest het ontgelden, maar ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Beiden zijn wat Cameron betreft te voorzichtig met het instellen van brede economische sancties. Zo staat in Frankrijk de levering van twee Mistral oorlogsschepen aan Rusland op de planning voor oktober. Onbegrijpelijk dat dat doorgaat, zegt Cameron:
Wij zouden geen wapens meer aan Rusland verkopen en we geloven dat ook andere Europese landen dat niet meer zouden moeten doen. Eerlijk gezegd zou het in dit land ondenkbaar zijn om een order na te komen zoals die van de Fransen.
Update 11.45: De Franse president François Hollande heeft aangekondigd dat hij bereid is de levering van  een tweede oorlogsschip aan Rusland te annuleren. Dat meldt Bloomberg. Er is nog niet betaald voor dat schip, dat in 2016 geleverd zou moeten worden, waardoor de levering tegengehouden kan worden. De levering van het schip Vladivosktok, waar reeds voor is betaald, kan niet worden tegen gehouden.
cc-foto: number 10

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.