Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk: geen stoffen mondkapjes meer op school

  •  
08-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Paris: JM. Blanquer operation ecole activite physique

© Entrainement sportif pour JM. Blanquer Ministre de l’Education nationale, de la Jeunesse et des Sports, avec les enfants a l'occasion de la 5e edition de la Semaine Olympique et Paralympique.

Op Franse scholen is het niet meer toegestaan om stoffen mondkapjes te dragen. Leerlingen en docenten moeten nu een chirurgisch masker of een FFP2-masker dragen. Dergelijke categorie-1 mondkapjes bieden meer bescherming.
De Hoge Raad voor Volksgezondheid adviseerde vorige maand al om te stoppen met stoffen mondkapjes. Zeker nu er besmettelijkere varianten van het coronavirus rondgaan, is meer bescherming geboden, menen de Franse autoriteiten. ‘Gewone’ mondkapjes houden ongeveer 70 procent van de deeltjes tegen, terwijl categorie-1 mondkapjes meer dan 90 procent blokkeren.
Sinds het begin van het schooljaar in september zijn Franse kinderen van zes jaar en ouder verplicht om een mondneuskapje te dragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.