Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk: hoerenlopen strafbaar stellen

  •  
09-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
pros_300.jpg
Hollande maakt werk van belofte prostitutie uit te bannen
De Franse minister voor Vrouwenzaken, Najat Vallaud-Belkacem, wil klanten van prostituees strafbaar stellen. Het parlement nam al eerder een resolutie aan met dat voornemen. Hollande beloofde in zijn verkiezingsprogramma een einde te maken aan prostitutie. Er wordt door het publiek met scepsis gereageerd op overname van het zogeheten ‘Zweedse model’. 54 procent ziet een verbod niet zitten.
Het idee om bezoek aan een prostituee strafbaar te stellen, het ‘Zweedse model’, kreeg een kritisch onthaal in Frankrijk. Politiemensen wijzen erop dat agenten op straat andere prioriteiten hebben en dat prostitutie via internet moeilijk te bestrijden is. Ook de belangenvereniging van prostituees Strass, het Syndicat du Travail Sexuel, is tegen. Woordvoerster Cloé Navarro, die het Bois de Boulogne in Parijs als werkterrein heeft, spreekt van een absurd idee. “Er zijn al juridische mogelijkheden om mensenhandel aan te pakken”, vertelt ze in een café bij het Gare du Nord. “Dit leidt nergens toe .Veel vrouwen zullen moeilijker bereikbaar worden voor de hulpverlening.”
Volgens een voorzichtige schatting zijn er in Frankrijk zo’n 20.000 seks-werkers. Het gros is afkomstig uit Oost-Europa. Deze vrouwen worden vaak met geweld gedwongen hun lichaam aan te bieden, volgens sommige rapporten aan vijftien tot twintig klanten per dag.
RTEmagicC_najat-300.jpg
cc-foto: Minister  Najat Vallaud-Belkacem

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.