Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk neemt afstand van Khadaffi-regime

  •  
10-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hermans
Nationale Libische Raad is 'enige legitieme vertegenwoordiging van het Libische volk'
Frankrijk heeft aangekondigd de door Libische rebellen opgezette Nationale Libische Raad als enige legitieme vertegenwoordiging van het Libische volk te erkennen. Geen enkel ander EU-land heeft de alternatieve regering tot nu toe erkent. Frankrijk neemt dus als eerste afstand van het regime van Khadaffi.
De Nationale Libische Raad bood Khadaffi eerder een vrije aftocht aan, indien hij het land zou verlaten. Khadaffi weigerde. De raad wordt geleid door Mustafa Abdel Jalil, voormalig minister van Justitie en oppositieleider.
RTEmagicC_khadaff-.jpg
Nederland is niet van plan eenzelfde erkenning uit te spreken, maar zal ‘de lijn van de Europese Unie en de Verenigde Naties volgen’. In Libië zitten nog steeds drie Nederlandse militairen vast na een mislukte evacuatie poging. Hierdoor kan Nederland geen zelfstandige beslissingen nemen over eventuele sancties aan het land, maar zal het beslissingen van de EU en de VN niet blokkeren.
cc-foto: BRQ

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.