Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk start met deportatie Roma-volk

  •  
18-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
371 keer bekeken
  •  
roma_300.jpg
700 Roma worden op transport naar Roemenië gesteld
Vandaag worden de eersten van de 700 Roma die bij recente acties door de Franse politie zijn opgepakt op een vliegtuig naar Roemenië gezet. Het gaat om 79 personen die ‘vrijwillig’ vertrekken en in ruil daarvoor 300 euro ontvangen.
Des vols affrétés pour expulser des Roms Geüpload door BFMTV. – Nieuwe video’s uit de hele wereld. De vlucht is de eerste sinds president Sarkozy een ‘harde aanpak’ van Roma en andere nomaden aankondigde. In totaal zijn er nu 51 illegale kampen ontruimd. Sarkozy wil driehonderd van dergelijke kampen leeghalen en de inwoners deporteren. De maatregel is omstreden maar opiniepeilingen wijzen er op dat het beleid van Sarkozy gesteund wordt. Volgens critici wil de snel in populariteit gedaalde Sarkozy stemmen winnen onder extreemrechtse kiezers en zo zijn herverkieizng in 2012 verzekeren.
De Franse minister van Immigratie Eric Besson stelt dat de deportatievluchten naar Roemenië geen nieuw verschijnsel zijn. Er zouden dit jaar al 24 soortgelijke transporten zijn georganiseerd. Er leven in Frankrijk naar schatting 15.000 Roma.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.