Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk stuurt troepen naar crashsite in Mali

  •  
25-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mali300.jpg
Fransen denken niet aan opzet bij neerstorten vliegtuig Air Algerie, willen vooral snelle repatriëring van slachtoffers
Franse militairen zijn onderweg naar de plek in Mali waar donderdag een vliegtuig van Air Algerie neerstortte. De militairen moeten de plek beveiligen en beginnen met het verzamelen van informatie, zo meldt de NOS.
Het toestel verdween donderdagochtend van de radar en werd in de avond gevonden op zo’n 50 kilometer van de grens met Burkina Faso. Een crisisteam uit dat land deed de vondst. Het toestel was onderweg van Ouagadougu in Burkina Faso naar de Algerijnse hoofdstad Algiers toen het neerstortte. Onder de 116 passagiers waren 51 Fransen. Er zijn geen overlevenden.
Frankrijk wil zo snel mogelijk de lichamen van de 51 Franse slachtoffers naar huis brengen. De militairen die op weg zijn naar de rampplek, moeten hiervoor zorgen, aldus de NOS. Franse troepen zijn al actief in Mali. Ze moeten samen met onder andere Nederlandse militairen voor stabiliteit zorgen. Die ontbreekt sinds moslimextremisten delen van het land innamen. 
De Fransen gaan vooralsnog niet uit van opzet bij de crash, schrijft de Volkskrant. Het toestel van Air Algerie viel uit elkaar toen het de grond raakte, zo maakten Franse functionarissen bekend. Minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve hierover:
Het toestel werd vernietigd toen het de grond raakte. We denken dat het is neergestort als gevolg van de weersomstandigheden, alhoewel geen enkele theorie op dit moment kan worden uitgesloten

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.