Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk weigert reddingsschip Aquarius toegang tot haven

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
18649441289_9897c1b887_z
De Franse regering wil niet dat het reddingsschip Aquarius voor anker gaat in Marseille. Vluchtelingen die uit zee zijn gehaald voor de kust van Libië, moeten maar in de meest nabije veilige haven aan wal worden gezet, zeggen de Franse autoriteiten in een verklaring. Het schip, dat wordt bemand door medewerkers van SOS Mediterranee en Artsen zonder Grenzen , heeft 58 vluchtelingen aan boord en is het laatste private initiatief om mensen te redden die de Middellandse Zee willen oversteken.
Eerder deze week werd bekend dat Panama, onder zware druk van Italië, dat de Aquarius al eerder toegang weigerde, de registratie van het schip in dat land intrekt. Het betekent dat het schip, vanaf het moment dat het ergens aan land gaat, niet meer onder het internationale maritiem recht valt. Daarmee eindigt de missie die de medewerkers aan boord zich hadden gesteld: het redden van vluchtelingen die tijdens de overtocht naar Europa in de problemen raken. De enige hoop die de bemanning nog mag koesteren, is dat er een land opstaat dat het schip haar vlag verleent.
Cc-foto: fs999
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.