Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk wil bepaalde beroepen verbieden voor migranten

  •  
17-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
MigrantWork_300.jpg
Maatregel is bedoeld om 'legale' arbeidsmigranten buiten de deur te houden
De Franse minister van Werk Xavier Bertrand wil een aantal beroepen verbieden voor migranten met een werkvergunning. Hij wil dat autochtone werkzoekenden voorrang krijgen om bepaalde vacatures in te vervullen.
Vrijdagavond liet de minister van Buitenlandse Zaken Claude Guéant weten de legale immigratie in Frankrijk terug te dringen. Bertrand liet zondag alvast één maatregel doorschemeren hoe de regering dat voor elkaar wil krijgen. Hij stelt voor om een lijst van beroepen samen te stellen waar migranten niet op in kunnen tekenen.
Bertrand noem het zelf ‘knelpuntberoepen’. In het vervolg wil hij de eigen werklozen een opleiding aanbieden om vacatures te vervullen. Daarmee zet hij ook een rem op de ‘legale, arbeidsgeboden immigratie’, schrijft De morgen. Het zou volgens de minister gaan om ongeveer 20.000 mensen. Tot nu toe zette de regering van Sarkozy alleen in op het buiten houden van zoveel mogelijk illegalen.
cc-foto: phrisisrael

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.