21

Frankrijk wil eerst meer duidelijkheid Dijsselbloem

Dijsselbloem te vaag over visie op Eurozone

De Franse minister van Financiën Pierre Moscovici ligt dwars bij de benoeming van zijn Nederlandse collega Jeroen Dijsselbloem tot voorzitter van de Eurogroep. Moscovici wil dat Dijsselbloem een duidelijker visie geeft op de Eurozone.

De socialist Moscovici heeft vorige week met Dijsselbloem gesproken maar volgens hem is nog niet duidelijk wat de Nederlander precies voor visie heeft. ”Hoe kan de Eurozone in zijn huidige vorm behouden blijven, hoe kunnen we de vooruitzichten op economische groei verbeteren, hoe kunnen we de bankenunie verder ontwikkelen.” Op deze vragen wil hij concrete antwoorden zegt hij in een interview met de Frankfurter Allgemeine. “Als ik in mijn eigen land moet stemmen dan wil ik ook weten wat de programma’s zijn van de kandidaten.”

Het AD meldt:

De laat geuite bezwaren van de zijde van de Fransen zouden deel kunnen zijn van een onderhandelingstactiek. De Fransen willen zelf graag een kandidaat leveren voor een Europese topfunctie. 

Maandag wordt er in Brussel een besluit genomen over de opvolging van de huidige voorzitter Juncker. Moscovici wil dat die beslissing wordt uitgesteld en er een duidelijke procedure komt.

cc-foto: Parti Socialiste

Geef een reactie

Laatste reacties (21)