33

Frankrijk wil rookverbod uitbreiden

Na cafés en restaurants wil de Franse minister dat roken ook op stranden, in parken en andere plaatsen waar mensen in de openlucht verblijven verboden wordt

De Franse minister van gezondheid, Marisol Touraine, wil het rookverbod verder uitbreiden. Zo zouden Franse steden rookvrije zones moeten krijgen en moeten sigaretten verboden worden op plaatsen waar mensen in de openlucht verblijven als parken, stranden en rondom scholen.

Touraine wil er met de maatregel voor zorgen dat minder mensen (mee)roken. Ze benadrukt dat het rookverbod niet door de staat zal worden opgelegd, maar dat de staat gemeenten zal aansporen het initiatief te nemen. Touraine:

Er moeten meer rookvrije ruimtes komen. Ik hoop dat de steden door middel van dialoog deze kant op gaan en ruimtes creëren die rookvrij zijn, waaronder bijvoorbeeld parken, universiteit campussen, stranden en rondom scholen […] Is het normaal dat moeders, vaders of grootouders roken in een park waar ook kinderen spelen? Ik denk van niet. Roken is dodelijk, daar kun je je niet bij neerleggen.

Le Figaro: Marisol Touraine évoque l’interdiction de fumer dans les parcs et à la plage

Geef een reactie

Laatste reacties (33)