Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk zegt 'oui!' tegen homohuwelijk

  •  
12-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Homohuwelijk_Frankrijk300.jpg
De Franse Tweede Kamer, de Nationale Assemblee, heeft dinsdagavond ingestemd met de invoering van het homohuwelijk. Er waren 329 stemmen voor en 229 stemmen tegen het wetsvoorstel, dat homostellen ook in staat stelt kinderen te adopteren, zo meldt onder andere NRC Handelsblad.
NRC-correspondent Peter Vermaas spreekt van een ‘historisch besluit’ en een ‘overwinning voor president Hollande’.
De afgelopen twee weken is er in totaal honderdtien uur gedebatteerd over het voorstel, zo schrijft NRC. Vanuit de samenleving was er ook tegenstand. Dat kwam voor velen onverwacht, aldus Vermaas.
De Franse Senaat moet nog over het voorstel stemmen. Dat zal naar verwachting in april gebeuren. In de Senaat is er ook al een meerderheid voor de invoering voor het homohuwelijk.
In de video een profiel van de Franse minister van Justitie Christiane Taubira, een gepassioneerd pleitbezorger voor het huwelijk tussen mensen van gelijke sekse.
Video: France24
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.