20

Frans Bauer irritantste reclame-BN’er

Loden Leeuw voor slechtse commercial gaat naar 'Pokkie foetsie' van KPN

‘Pokkie Foetsie’, een tv-commercial van telecombedrijf KPN, is verkozen tot de meest irritante reclame van het jaar. Frans Bauer werd verkozen tot de meest irritante bekende Nederlander in een tv-reclame. Beide prijzen (de Loden Leeuwen) werden maandagavond uitgereikt in consumentenprogramma Tros Radar.


De nominaties voor de Loden Leeuw werden twee weken geleden bekendgemaakt. Consumenten konden sindsdien stemmen via internet op voor de prijs genomineerde spotjes. In totaal zijn er ruim 66.000 stemmen uitgebracht voor de Loden Leeuw. De stemmers vonden de KPN-commercial vooral irritant omdat hij schreeuwerig is. Eerder gingen er geluiden op dat hij stigmatiserend zou zijn voor Surinamers of Antillianen. 

Toch is het maar de vraag of de Nederlandse Energiemaatschappij, waar Frans Bauer reclame voor maakt, en KPN echt rouwig zijn dat hun commercials een Loden Leeuw hebben gewonnen. Het levert immers wederom (gratis) publiciteit op. KPN had zelfs al een speciaal filmpje ontwikkeld voor de Gouden Loeki (voor beste tv-reclame, vrijdag uitgereikt), dat prima bruikbaar was om ook voor de Loden Leeuw reclame te maken.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)