Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frans Timmermans Politicus van het Jaar 2014

  •  
15-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
timmermans300_04.jpg
Actualiteitenprogramma EenVandaag peilt onder haar kijkers en luisteraars elk jaar wie zij als politicus van het jaar beschouwen .. . Timmermans krijgt 30% van de stemmen
Het afgelopen jaar was het jaar van de Europese en Gemeenteraadsverkiezingen. En waar aan het begin van het jaar de inhoudelijke campagne centraal leek te staan, kwamen tijdens en na de uitslagen de dreunen binnen.
Terugblik 2014 Geert Wilders kwam met zijn ‘meer of minder Marokkanen’-uitspraak. De PVV-ers verlieten de partij vervolgens uit protest bij bosjes. Ook voor D66 was het een stevig jaar. In positieve zin dan want de partij stootte de PvdA van de troon in de hoofdstad. Het tragische nieuws van het afgelopen jaar was uiteraard de MH17-ramp. Nederland ging het onderzoek leiden, en Frans Timmermans raakte tijdens zijn VN-toespraak emotioneel. De PvdA kwam in aanvaring met twee van haar Kamerleden en staatssecretaris Van Rijn met zijn eigen vader over de gezondheid van zijn moeder. Ook Islamitische Staat (IS) en andere terroristische groeperingen zorgden voor veel politiek ophef toen er een Nederlandse terrorist bleek te zijn die via een video tot Nederland sprak. 
RTEmagicC_politicusvhjaar.jpg
Totaal overzicht genomineerden De genomineerden: minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA), Dijsselbloem (minister van Financiën, PvdA), Pechtold (fractievoorzitter D66), Rutte (minister-president, VVD), Timmermans (oud-minister van Buitenlandse Zaken, PvdA) en Wilders (fractievoorzitter PVV).

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.