Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse agenten vervolgd voor mishandeling en verkrachting zwarte man

  •  
08-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
theo
Vier Franse politieagenten zijn aangeklaagd voor de verkrachting en brute mishandeling van een jonge zwarte man bij zijn aanhouding vorige week. De politie voerde een preventieve actie uit in de wijk Aulnay-sous-Bois, ten Noorden van Paris, toen de 22-jarige Theo werd aangehouden. De man, die geen strafblad had, zou vervolgens tegen de grond gewerkt zijn en geslagen. Een van de agenten zou hem daarbij verkracht hebben met een wapenstok. Het slachtoffer moest wegens de verwondingen aan zijn rectum geopereerd worden en ligt nog steeds in het ziekenhuis. De vier agenten zijn geschorst.
Onvrede In reactie op het politiegeweld gingen honderden mensen de straat op om te demonstreren. Ook braken er rellen uit. Gisteren werden bij de vierde opeenvolgende avond van onlusten 12 mensen gearresteerd na botsingen met de politie. In de buitenwijken van Parijs bestaat al langer onvrede over het buitensporige optreden van de politie.
De Franse president François Hollande bracht vandaag een bezoek aan het slachtoffer. Vanuit zijn ziekbed riep de 22-jarige Theo zijn buurtgenoten op om de rust te bewaren en erop te vertrouwen dat het recht zal zegevieren.
Afbeelding: screenshot video VTM
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.