Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse daklozen tweeten over hun leven

  •  
07-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding_2013-11-07_om_18.30.08.png
Radiozender start actie om daklozen een gezicht te geven ... Volg online het daklozen bestaan
Wie in Frankrijk rondloopt kan er niet omheen: vooral de grote steden lijken gevuld met daklozen. Neem nu de hoofdstad, Parijs. De roosters rondom het treinstation Gare du Nord staan er om bekend in wintermaanden warmte te bieden aan de buiten bivakkerende “clochards”. Om dat beeld, van vieze, bedelende dakloze mannen te veranderen, is een aantal organisaties in samenwerking met het Franse radiostation France Inter een actie gestart. Vijf daklozen kregen ieder een telefoon. Een halfjaar lang vertellen ze de wereld via het sociale medium Twitter hoe hun dag eruit ziet.
De deelnemers zijn vijf mannen tussen de 24 en 47 jaar; Nicolas, Sébastien, Patrick, Ryan en Manu. Sinds 17 oktober twitteren ze dagelijks over hun bezigheden. Nu, twee weken later, is de actie een ware hit met overwegend positieve reacties.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2013-11-07_om_18.25.29.png
Zo werd Patrick bijvoorbeeld, na het tweeten over oogproblemen, uitgenodigd door een oogarts voor een test, waarna hij ook een bril kreeg. In een interview met de Franse krant Figaro zegt hij dat hij in eerste instantie voor de grap mee deed met de actie. Hij had geen idee dat het zo’n succes zou zijn. Hij voegde daar wel aan toe dat hij niet denkt dat Frankrijk na slechts zes maanden anders tegen daklozen zal aankijken.
De daklozen volgen kan hier: Nicolas: @nickopompons Sébastien: @DjamaikaPtiseb Ryan: @usher226 Patrick: @kanter57640 Manu: @115toimeme Meer info over Tweets2Rue vind je hier

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.