Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse ex-minister door het stof om Zwitserse bankrekening

  •  
20-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cahuzac_01.jpg
Jérôme Cahuzac haalt geld weg uit Zwitserland ... 'Ik zal mijn schuld betalen' 
De voormalige Franse minister van Begroting, Jérôme Cahuzac, heeft het geld dat hij op een rekening in Zwitserland verborgen hield, teruggebracht naar Frankrijk. Dat laat hij weten in een interview met de regionale krant La Dépêche du Midi. Het geld staat nu ter beschikking van justitie. Cahuzac kondigde ook aan niet deel te zullen nemen aan de regionale verkiezingen.
Op 19 maart moest Cahuzac uit de regering stappen en toegeven dat hij een rekening in Zwitserland had. Maandenlang had hij publiekelijk ontkend een dergelijke rekening te hebben. Het zou om een bedrag van 600.000 euro gaan dat, nadat bekend werd dat hij wel degelijk een rekening in Zwitserland had, snel even werd overgebracht naar Singapore.
Het ontslag van Cahuzac komt de Franse president François Hollande geenszins uit. Hollande wil de rijken juist meer belasten en de strijd aangaan tegen belastingontduiking.
Cahuzac zegt het geld nu ter beschikking van justitie te stellen. “Ik zal mijn schuld betalen. En de rest, indien die er is, zal ik aan goede doelen schenken”, aldus de oud-minister van Begroting.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.