Laatste update 09:43
3

Franse journalisten die online vrouwen intimideerden ontslagen

Twee journalisten van de Franse krant Libération zijn door hoofdredacteur Laurent Joffrin ontslagen. Dit zei hij bij FranceInfo. De reden voor het stopzetten van de samenwerking is het feit dat de twee deel uitmaakten van een groep mannen die onder de naam ‘Ligue du LOL’, wat zoiets betekent als ‘de bond van de humor,’ vrouwelijke collega’s en feministen op allerlei manieren lastig vielen en belasterden. In een besloten Facebook-groep plaatsten zij bijvoorbeeld pornografische beelden waarin vrouwelijke collega’s waren gephotoshopt. De haatcampagnes hebben minstens acht jaar geduurd. Vier anderen zijn inmiddels ook ontslagen of op non-actief gesteld nadat dit weekend het een en ander naar buiten kwam. SOS Racisme, dat strijdt tegen seksisme, racisme en homofobie, eist een strafrechtelijk vooronderzoek.

Florence Porcel, een bekende Franse vlogster, kreeg onder andere twee neptelefoontjes van David Doucet, een van de daders.

Doucet heeft inmiddels in een lange spijtbetuiging op Twitter uitgelegd wat zijn rol was in de groep. Zo vertelt hij dat hij Porcel belde en zich voordeed als iemand van de televisie die haar wilde inhuren.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)