Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse justitie vervolgt Front National voor miljoenenfraude

  •  
13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
FRANCE ELECTIONS LE PEN CAMPAIGN

© 2017-04-17 21:11:12 epa05912866 Marine Le Pen, French National Front (FN) political party leader and candidate for French 2017 presidential election, delivers a speech during an election camp

Nadat Europese waakhonden eerder al alarm sloegen heeft de Franse justitie de uiterst rechtse partij Front National (FN) nu formeel in staat van beschuldiging gesteld. De partij maakte misbruik van Europese subsidies, door partijleden op papier nepbaantjes te geven als assistent in het Europees Parlement, terwijl het geld in werkelijk werd gebruikt om de slaraissen van medewerkers op het hoofdkantoor te betalen. Volgens de Franse krant Le Monde gaat het om een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro.
Naast partijleider Marine Le Pen, die al eerder op persoonlijke titel werd aangeklaagd, zouden 17 Europarlementariërs en 40 medewerkers bij de fraude betrokken zijn, onder wie de vader van marine, Jean-Marie Le Pen en haar partner, vice-president Louis Aliot. Op basis van documenten die in beslag werden genomen bij invallen op het hoofdkantoor in 2016 en 2017 wordt de partij nu als geheel als verdachte aangemerkt.
De partij stelt in een verklaring dat er ‘geen cent is verduisterd’. Ook probeerde de partijleiding tevergeefs rechter Claire Thepaut te wraken, omdat zij als lid van de Vakbond voor Rechters ‘extreem-links’ en dus partijdig zou zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.