35

‘Franse minister vergreep zich aan Marokkaanse kinderen’

Video: Collega-minister trekt beerput Franse sexcapades verder open … 'Premier was op de hoogte'

Een voormalige minister heeft op de Franse televisie een collega beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen. In het verleden zou de niet met naam genoemde minister onder meer een orgie met jongetjes gehouden hebben in Marrakesh. De toenmalige premier zou op de hoogte geweest zijn.


Luc Ferry, van 2002 tot 2004 minister van onderwijs onder de conservatieve premier Raffarin, onthulde de schokkende affaire dinsdagavond in de talkshow Grand Journal op Canal Plus. Ferry vertelde dat hij door regeringsbronnen op de hoogte werd gebracht van een orgie met jonge jongens die een collega had gehouden in de Marokkaanse stad Marrakesh. Hij wilde de naam van de dader niet noemen maar zei tegen het gezelschap van prominente journalisten dat ‘iedereen hier waarschijnlijk wel weet wie ik bedoel’. De kwestie zou een publiek geheim zijn. Ferry zelf was indertijd op de hoogte gesteld door onder meer de premier zelf.

Ferry kan de naam van de dader onder meer niet noemen vanwege de zeer strenge Franse privacy-wetten. 

In Frankrijk is door de affaire rond Dominique Strauss-Kahn een nationaal debat losgebarsten over ongewenste intimiteiten en seksuele intimidatie. Dit weekend trad minister Tron af vanwege beschuldigingen van aanranding. De minister van Sport, Chantal Jouanno, bekende dat ze vanwege het mannengedrag niet langer met rokje aan in het parlement durft te komen.

Gazet van Antwerpen: “Premier op de hoogte van pedofiele minister”

The Guardian: Former French minister Luc Ferry makes child abuse claim on TV

Geef een reactie

Laatste reacties (35)