Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse politie arresteert bekeerling in verband met aanslag

  •  
29-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paris_300_01.jpg
Verdachte sprak gebed uit kort voor aanval op militair
De Franse politie heeft woensdagochtend een 21-jarige dakloze man gearresteerd in verband met de aanslag op een militair in Parijs. De patrouillerende soldaat werd een aantal malen met een mes in de hals gestoken maar liep geen levensgevaarlijke verwondingen op en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
Arrestation de l’agresseur d’un militaire à la… door BFMTV De man die door de politie is opgepakt bij de flat van een vriend in La Verrière ten zuidwesten van Parijs zou een aantal jaren geleden tot de islam zijn bekeerd. Hij was bekend bij de politie vanwege kleine criminaliteit en geweldpleging en omdat hij in 2009 al eens was gecontroleerd door agenten wegens bidden op straat. Hij heeft geen strafblad.
De verdachte werd opgespoord aan de hand van camerabeelden waar op te zien was dat hij kort voor de aanslag twee messen kocht en een gebed afstak. Volgens de autoriteiten, die de aanslag als terroristisch bestempelen, is er geen verband gevonden met de aanslag in Londen eerder vorige week. Daarbij werd een militair met messen omgebracht door twee islamitische mannen waarvan er een eveneens een bekeerling bleek. De politie bevestigde dat de verdachte in Parijs er sinds enige tijd fundamentalistische en zelfs radicale opvattingen over het geloof op nahield.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.