Laatste update 15:13
6

Franse politie doet inval bij minister van Volksgezondheid voor corona-onderzoek

De Franse politie heeft donderdag invallen gedaan bij de minister van Volksgezondheid Olivier Véran en verscheidene voormalige bewindslieden. De doorzoekingen maken onderdeel uit van een onderzoek naar de wijze waarop de Franse overheid de coronabestrijding heeft aangepakt. Het Parijse openbaar ministerie besloot in juli tot een onderzoek na aangiftes van artsen, patiënten en anderen over het tekort aan mondmaskers en andere zaken.

Ook de huizen van ex-premier Edouard Philippe, de voormalige minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn en van Sibeth Ndiaye, de voormalige woordvoerster van president Emmanuel Macron, werden doorzocht. Daarnaast ging de politie langs bij hooggeplaatste ambtenaren, zoals het hoofd van het agentschap voor volksgezondheid. Volgens de politie werkten alle (ex-)bewindslieden en ambtenaren goed mee met het onderzoek.

Vanaf zaterdag geldt er in Parijs en acht andere Franse steden een avondklok. Mensen mogen tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends niet meer zonder goede reden naar buiten. Ook zijn privéfeesten en bruiloften voorlopig niet meer toegestaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)