Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse politie verhoort jochie van 8 om terrorisme-uitspraak

  •  
28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meisje300.jpg
Jongetje zei in de klas dat hij 'voor de terroristen' was op dag na aanslag op Charlie Hebdo ... School meldt opmerking aan de politie ... Jongen vandaag verhoord
Het jongetje van acht zei op 8 januari in de klas van zijn school in Nice dat hij “geen Charlie, maar voor de terroristen” is. De school maakte melding van de opmerking en vandaag moest de jongen met zijn ouders naar het politiebureau komen voor een twee uur durend verhoor.
Le Parisien sprak met de advocaat van het jongetje en zijn ouders:
Dit is belachelijk. Het gaat om een kind van 8. De politie vroeg hem wat het woord terrorisme betekent, en hij kon niet eens antwoord geven. We nemen de woorden serieus van een 8-jarige die geen idee heeft wat hij zegt.
De ouders van het jongetje hebben tijdens het verhoor gezegd dat ze de opmerking van hun zoon sterk veroordelen.
De afdelingsvoorzitter voor de openbare veiligheid in Nice bevestigt dat het jongetje inderdaad niet wist waar hij het eigenlijk over had. Volgens hem is het ventje slechts een half uur lang verhoord, waarna hij met speelgoed mocht spelen terwijl zijn vader nog ondervraagd werd.
Justitie in Nice moet nu een uitspraak over de zaak gaan doen.
Cc-foto: Nadia Hatoum

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.