Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse presidentskandidaat Fillon officieel aangeklaagd wegens fraude

  •  
14-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FRANCE2017-VOTE-RIGHT-WING

© 2017-03-07 18:34:30 French presidential election candidate for the right-wing Les Republicains (LR) party Francois Fillon delivers a speech during a campaign meeting in Orleans, central Franc

Alle ogen zijn nu uiteraard gericht op de verkiezingen in ons eigen land morgen, op 15 maart, maar ook elders in Europa maken ze zich op voor verkiezingen. In Frankrijk bijvoorbeeld, daar worden dit jaar de presidentsverkiezingen gehouden. In aanloop daarnaartoe komt aan rechterzijde het ene na het andere schandaal aan het licht. Zo is presidentskandidaat François Fillon dinsdag officieel aangeklaagd voor zijn rol bij de nepbaan van zijn echtgenote. Fillon heeft naar verluidt zijn echtgenote Penelope een aantal jaar als parlementair medewerkster in dienst gehad, terwijl ze niets uitvoerde. Haar salaris daarentegen loog er niet om en was riant: als assistent zou ze 600.000 euro hebben “verdiend”.
Saillant is dat Fillon weigert op te stappen. Eerder kondigde hij nog aan dat wel te doen indien hij officieel aangeklaagd zou worden. Eerder deze week trok hij dat statement terug en zei hij ‘helemaal tot het einde te gaan’ in zijn campagne. Fillon houdt vol onschuldig te zijn. Ruim 71 procent van de Franse bevolking vindt dat Fillon zich moet terugtrekken. Ook binnen zijn achterban is er veel wantrouwen richting Fillon; ruim 47 procent van de eigen achterban zegt geen vertrouwen meer te hebben in hem als presidentskandidaat.

Meer over:

frankrijk, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.