Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse Raad beschermt stierenvechters

  •  
22-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
torreau_300.jpg

Een meerderheid van de Franse bevolking is voor afschaffing van de corrida


De Franse Constitutionele Raad oordeelde vandaag dat stierenvechten behoort tot beschermd cultuurgoed. Met dat advies blijft een verbod op de corrida voorlopig ver weg. Dierenrechtenactivisten zijn teleurgesteld. Hun eerste grote stap om het stierenvechten af te schaffen is mislukt.
De discussie over het stierenvechten woedt flink in Frankrijk. De CRAC, het radicale anti-corridacomité wil dat er een eind aan komt. Volgens de raad is het weliswaar strafbaar om dieren pijn te doen, maar gaat dit wetsartikel niet op voor de corrida. Stierenvechten geldt als een ‘ononderbroken lokale traditie’ waar een uitzonder voor bestaat. 
Bekende Fransen als Brigitte Bardot en Alain Delon sloten zich onlangs aan bij de CRAC. Zowel politici op het linkse als rechtse front willen dat de corrida wordt afgeschaft. Trouw schrijft: 
De socialistische minister van binnenlandse zaken Manuel Valls heeft zich onlangs nadrukkelijk voor de corrida uitgesproken. “In een land in crisis”, zei Valls, “en met Fransen die twijfelen aan hun identiteit, moet je voorkomen dat alles op elkaar gaat lijken. Wij hebben behoefte aan wortels. Laat die alsjeblieft zitten, trek ze niet uit.
Volgens een Franse peiling is een meerderheid van het Franse volk voor afschaffing van de corrida.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.