3

Franse rijkentaks valt iets lager uit

Lager tarief gaat wel langer gelden, zegt Franse minister Financiën ... Gérard Depardieu: belasting niet de reden dat ik Frankrijk verlaat

Het belastingtarief voor de allerrijkste Fransen wordt iets minder hoog dan de voorgenomen 75 procent. Dat zegt de Franse minister van Financiën Jérome Cahuzac. Wel blijft het verhoogde tarief langer van kracht.

Het Franse constitutionele hof vindt de manier waarop de heffing zou worden ingevoerd niet eerlijk, omdat verschillende huishoudens er op een verschillende manier door zouden worden getroffen. Dat meldt RTL Nieuws maandag. Het hof blokkeerde eind december al de invoering van het tarief van 75 procent op inkomens hoger dan 1 miljoen euro per jaar, dat de regering voor 2 jaar wilde instellen.
Cahuzac zei afgelopen weekeinde op de Franse televisie dat het nieuwe tarief waarschijnlijk wat lager uit zal vallen. Het speciale tarief zal dan wel de hele termijn van de vorig jaar aangetreden regering van kracht blijven.

Sommige rijke Fransen zouden vanwege de belastingverhoging willen verhuizen naar België, zoals acteur Gérard Depardieu. Die ontkent in de Britse krant The Guardian echter dat zijn vertrek uit Frankrijk te maken zou hebben met de belastingverhoging.

RTL: Franse rijkeluistaks wordt iets lager

The Guardian: Gérard Depardieu denies leaving France over tax

Foto-cc: Luca Ciriani

Geef een reactie

Laatste reacties (3)