1

Franse Senaat bezegelt homohuwelijk

Homoseksuele Parijzenaar toont kapot gezicht na mishandeling

De Franse Senaat heeft dinsdag ingestemd met het homohuwelijk. Met 179 stemmen voor en 157 stemmen tegen is het eerste artikel van het wetsontwerp over het homohuwelijk goedgekeurd. Dat meldt onder andere de Volkskrant woensdag.

Momenteel kunnen stellen van gelijke sekse in Frankrijk net als heteroseksuele koppels een ‘Pacte civil de solidarité’ (Pacs) sluiten. Het homohuwelijk gaat verder dan dit samenwoningscontract. Vooral het nieuwe adoptierecht, waarover de Senaat nog moet stemmen, zorgt al maanden voor een hevige controverse, aldus de Volkskrant.

Het zijn vooral de katholieke kerk en de conservatieve oppositie die dwars liggen. Zij wisten herhaaldelijk mensen de straat op te krijgen in protesten tegen de invoering van het homohuwelijk en het adoptierecht. Maar ook de voorstanders konden honderdduizenden mensen mobiliseren.

Mishandeld
In Parijs is een man zwaar mishandeld, vermoedelijk omdat hij gearmd liep met zijn vriend. Op Facebook deelde Wilfred de Bruijn een foto van zijn zwaar gehavende gezicht met de mededeling: “Het spijt me dit te moeten laten zien, maar dit is het gezicht van homofobie”. De foto werd ruim zevenduizend keer gedeeld.

Volkskrant: Franse Senaat keurt homohuwelijk goed

Foto-cc: Gwenaël Piaser

Geef een reactie

Laatste reactie