Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse socialist Hollande start campagne presidentsverkiezingen

  •  
22-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hollande_300.jpg
'Grootste tegenstander is de financiële wereld'
In Frankrijk is de socialistische kandidaat François Hollande gestart met zijn campagne voor de presidentsverkiezingen. Hij maakt veel kans de huidige president Sarkozy te verslaan. Volgens Hollande is de ‘financiële wereld’ zijn ware tegenstander. Hij pleit voor belasting op transacties om speculatie tegen te gaan en wil dat de beruchte ‘rating agencies’ die de kredietwaardigheid beoordelen een publieke in plaats van commerciële dienst worden.
De NOS schrijft:
De hoofdact was een speech van maar liefst 75 minuten van Hollande. Die probeerde de kiezer duidelijk te maken dat hij de man is die in alle opzichten een contrast vormt met president Sarkozy: in woord en daad. Zonder de naam Sarkozy te noemen, zette hij zich af tegen de huidige president en alles waar die voor staat: “Mijn ware tegenstander heeft geen naam, geen gezicht. En toch regeert hij. Mijn rivaal is de financiële wereld”. Na afloop waren de meeste aanwezigen tevreden: “Hollande heeft hier de basis gelegd voor de overwinning”, zei een aanhanger. Een vrouw twijfelde: “De campagne is nog lang. Sarkozy kan nog terugkomen”.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.