Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse tatoeëerster begint actie tegen wangedrag tatoeëerders

  •  
23-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
tattoo-3268988_640
Als je wel eens een tatoeage hebt laten zetten kan het zijn dat je na een uur tevreden weer buiten stond met een prachtige prent. Het loopt ook regelmatig anders. Zo worden er wel eens naaktfoto’s van tatoeages gemaakt zonder dat vooraf te vragen. Misplaatste opmerkingen naar je hoofd krijgen of zonder toestemming gezoend worden komt echter ook maar al te vaak voor.
Dit werd duidelijk toen een Franse tatoeëerster een aantal basisregels rondom tatoeëren op haar Instagram-account plaatste, zoals ‘je lichaam is jouw eigendom’ en ‘als iemand je vraagt je uit te kleden, heb je het recht te vragen waarom.’ Sindsdien wordt ze overspoeld door berichten van slachtoffers van bovenstaand praktijken en besloot ze iets te doen, namelijk het publiceren van berichten die ze kreeg nadat ze de basisregels publiceerde. Om die reden heeft ze  een account aangemaakt op het sociale medium Instagram onder de naam payetontattooartist, wat vrij vertaald ‘betaal je tatoeëerder terug’ betekent. Het aantal berichten is sindsdien slechts toegenomen.
Een bericht (in het Frans) van een slachtoffer dat door een tatoeëerder gevraagd werd om haar bovenkleding uit te doen om ‘hygiënische redenen’ is hieronder te vinden. Andere voorbeelden staan hier.
Een bericht gedeeld door Payeton tattooartist (@payetontattooartist) op 23 Jan 2019 om 3:37 (PST)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.