65

Fransen beduusd om minister in jeans op bordes

Hollande laat rel over kledingetiquette aan zich voorbij gaan ... Leider linkse groenen wil 'gewoon' blijven

Frankrijk is geshockeerd door de kledingkeuze van minister Cécile Duflot van Volkshuisvesting. Bij de installatie van het kabinet trok ze een spijkerbroek aan en dat leidde tot discussie. Zowel in het parlement als op Twitter.

Duflot is leider van de linkse Groenen oftewel de Europe Écologie Les Verts. De minister verscheen niet in formele kleding op het Elysée, de presidentiële residentie. Vrouwen dragen bij de installatie doorgaans een rok, maar de vooruitstrevende Duflot koos voor een broek en ook nog eens een met een casual-look. 

De rechtse politica Nadine Marano vindt dat Duflot met haar kleding onderscheid moet maken bij een officiële gelegenheid. Op Twitter zeggen sommigen juist dat de kledingkeuze van Duflot hoort bij de doorbraak van socialist Hollande. De premier zelf heeft zich niet over de kledingkeuze van zijn minister uitgelaten.

Duflot is een progressieve dame en met haar 37 jaar een van de jongere ministers. Ze stond altijd al in de belangstelling vanwege haar frisse en jonge verschijning. Zo ging ze uit protest met een duikpak de Seine in om Fransen bewust te maken van hun vervuilde rivier. Duflot wil duurzaamheid verankeren in de wortels van de regering van Hollande. Dat doet ze onder andere door zelf het goede voorbeeld te geven en met de metro te reizen

Trouw: Opschudding in Frankrijk door minister in spijkerbroek

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (65)