Laatste update 13:28
10

Fransen geschokt door knuffels van dode dieren

Een Franse producent van ‘luxe’ knuffelberen is onder vuur komen te liggen nadat bekend werd dat hun teddyberen gemaakt werden van echt bont. Dat melden Franse media. De beren van Histoire de Bêtes, die tot wel 1800 euro per Teddy kosten, worden gemaakt van konijnen-, beverratten- en nertsenbont met een stukje krokodillenleer voor de neusjes. Het bedrijf laat zich erop voorstaan de beren ‘met liefde’ te produceren en stelt dat elk knuffeldier met een ‘extra ziel en zachtheid’ wordt geleverd.

Op Twitter wordt ondertussen opgeroepen tot een boycot en een petitie waarin het bedrijf wordt gevraagd om te stoppen met het gebruik van bont vergaarde al meer dan 40.000 handtekeningen.

Volgens Histoire de Bêtes maakt het bedrijf enkel gebruik van Franse bontproducenten en zijn het juist buitenlandse fokkers waar misstanden plaatsvinden. Volgens dierenrechtengroep L214 worden nertsen en andere fokdieren voor de bontindustrie in Frankrijk net zo goed mishandeld.

Ondanks het grote verzet tegen het dragen van bont, lijkt het gebruik ervan bezig aan een comeback. Veel mensen die bijvoorbeeld een bontkraag op hun kleding dragen weten niet eens dat het echt bont betreft.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)